Photoshop öğrenmek isteyenlere veya bilipte yeni şeyler öğrenmek isteyenlere bir kaç tutorial eklemek istedim. Şunu belirtmeliyim ki bunlar kesinlikle ve kesinlikle bana ait değildir. Alıntı, aslında kısaca site adresi verirdim ama malesef adresi bende bulamıyorum. Neyse kısaca dersler aşağıda verilmiştir. (Çok az olsada ) Ve dersler sık sık güncellenecektir.
İçeriği Görmek İçin Tıklayınız
Carteltolga-san'dan gelen birkaç paylaşım. Yalnız bu imza yapımı çok acemicedir, resmi kesmek yerine bu adresten render (kesilmiş resim) indirerek yapmanız hem daha kolay hem de daha iyi olacaktır
Photoshop İle İmza nasıl yapılır Photoshopla İmza Yapımı
Photoshop İle İmza Yapımı
istediğiniz resimi belirleyip aşağıdaki yolları takip ederek imzanızı yapabilirsiniz.
önce resmimizi belirleyelim.
üstte gördüğümüz gibi boyutlarını ayarlayalım
şimdi resmimizi file-openden acalım ve yan tarafta araç kutusunda bulunan magnetic lasso tool aracını secelim ve resmimizi etrafından kesmeye başlayalım.kestikten sonra etrafı secili bir şekilde olunca önce resmimizi ctrl+c tuşuyla kopyalayalım daha sonra resmin üzerinde sağ tıklayarak layer via copy seceneğini secelim böylece resmimiz için bir layer acmış oluyoruz.daha sonra bu resmi kaydetmeden kapatalım
şimdi önceki imzayı oluşturacağımız sayfanın üzerine gelip ctrl+v diyerek layeri yapıştıralım.daha sonra ctrl+t tuşuna basarak boyutunu ayarlayalım.resmin yerini belirlemek için araç kutusunda en üstte bulunan move tool ile belirleyin.daha sonra kestiğimiz resim için actığımız layerin üstüne sağ tıklayarak bleding options seceneğini secelim.buradan ilk 4 efekti secerek ayarlayabilirsiniz.daha sonra en alttaki stroke seceneğini secelim ve remimizin etrafına cerceve şeklinde renk ekleyelim.ok dierek oluşturalım
şimdi resmimize uygun renk secelim ve arac kutusundaki gradient toolu secerek background yani arkaplandayken fareyi tutuğumuz gibi tutup bırakalım
şimdi araç kutusundaki brush tool u secelim ve yukardaki menüden fırçaya tıklayarak diğer fırça listesini acalım ve special effect brushes fırçasını secelim.desen olarak kelebekliyi kulanallım
klebekli fırçaya efekt vermek için yeni bir layer acalım ve layerin üzerine gelip bleding options sceneğinden inner ve outo gloru işaretleyelim ve resmin dört tarafına çerçeve olcak şekilde gecelim
şimdi arac kutusundaki horizontal toolu secelim ve istediğimiz yere yazı yazalım daha sora yazının layerine sağ tıklayarak efekt verelim
şimdi araç çubuğundaki custom shape tool tıklayarak yukardan simge secelim ve oluşturalım resmin üstüne bu simgeler için ayrı bir layer oluşturuluyor bu layerlerede sağ tıklayıp efekt verebilirsiniz
daha sonra resmimizi dosya save as dan jpeg ollark kaydedelim
alıntıdır.
Şimdi gelelim font olayına, bulduğum bazı bedava font sitelerinin adresini veriyorum ki herkes yararlanabilsin, bu fontları nereye koyucaz ne yapıcaz diyenlerede kısaca bir anlatım koydum. Bu anlatım tamamen benim emeğimdir Buyrunuz;
Evet, bitti. Şimdi gelelim bu fontları nasıl kullanacaksınız, nereye atacaksınız, buyrun size resimli anlatım. By Yuugan
Ve son olarak şu adreste photoshop öğrenmek isteyenlere, ya da herhangi bir sorusu olanlara her akşam 21:30 civarında nasıl desem 'ders veriyorum' daha başlayamadık tabi ama olsun Gerçi hala acemiyim 'ders' vericem diyorum ama NightLife-kun LiarGame-kun'un yoğun istekleri üzerine böyle bir şeye kalkıştım hadi bakalım hayırlısı.. Ve 'dersliğimizi' sağlayan NightLife-chan'a burdan teşekkür ediyorum.
En son Yuugan tarafından 03 Şub 2012, 17:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Photoshop İle İmza nasıl yapılır Photoshopla İmza Yapımı
Photoshop İle İmza Yapımı
istediğiniz resimi belirleyip aşağıdaki yolları takip ederek imzanızı yapabilirsiniz.
önce resmimizi belirleyelim.
üstte gördüğümüz gibi boyutlarını ayarlayalım
şimdi resmimizi file-openden acalım ve yan tarafta araç kutusunda bulunan magnetic lasso tool aracını secelim ve resmimizi etrafından kesmeye başlayalım.kestikten sonra etrafı secili bir şekilde olunca önce resmimizi ctrl+c tuşuyla kopyalayalım daha sonra resmin üzerinde sağ tıklayarak layer via copy seceneğini secelim böylece resmimiz için bir layer acmış oluyoruz.daha sonra bu resmi kaydetmeden kapatalım
şimdi önceki imzayı oluşturacağımız sayfanın üzerine gelip ctrl+v diyerek layeri yapıştıralım.daha sonra ctrl+t tuşuna basarak boyutunu ayarlayalım.resmin yerini belirlemek için araç kutusunda en üstte bulunan move tool ile belirleyin.daha sonra kestiğimiz resim için actığımız layerin üstüne sağ tıklayarak bleding options seceneğini secelim.buradan ilk 4 efekti secerek ayarlayabilirsiniz.daha sonra en alttaki stroke seceneğini secelim ve remimizin etrafına cerceve şeklinde renk ekleyelim.ok dierek oluşturalım
şimdi resmimize uygun renk secelim ve arac kutusundaki gradient toolu secerek background yani arkaplandayken fareyi tutuğumuz gibi tutup bırakalım
şimdi araç kutusundaki brush tool u secelim ve yukardaki menüden fırçaya tıklayarak diğer fırça listesini acalım ve special effect brushes fırçasını secelim.desen olarak kelebekliyi kulanallım
klebekli fırçaya efekt vermek için yeni bir layer acalım ve layerin üzerine gelip bleding options sceneğinden inner ve outo gloru işaretleyelim ve resmin dört tarafına çerçeve olcak şekilde gecelim
şimdi arac kutusundaki horizontal toolu secelim ve istediğimiz yere yazı yazalım daha sora yazının layerine sağ tıklayarak efekt verelim
şimdi araç çubuğundaki custom shape tool tıklayarak yukardan simge secelim ve oluşturalım resmin üstüne bu simgeler için ayrı bir layer oluşturuluyor bu layerlerede sağ tıklayıp efekt verebilirsiniz
daha sonra resmimizi dosya save as dan jpeg ollark kaydedelim
alıntıdır.
Umarım işinize yarar Yuugan yardım ediyorum umarım kızmasın Paylaşımların için saol
Yuugan çok güzel bir çalışma olmuş ben de tam böyle bir fırsat bekliyordum , emeğine sağlık Ders olayını yeni gördüm Sevindim artık bundan sonra benide bekleyin
Carteltolga, ne kızması ya. Daha iyi oldu eline koluna sağlık.
KimPossible, kesinlikle öyle olacak gibi gözüküyor.
Crylea, işine yaradıysa ne mutlu bana ve bekleriz tabi
LiarGame-san bilgisayarda daha fazla oturabilme şansım olsa emin ol çevirirdim, ama ameliyat oldum ve çok fazla izin vermiyorlar zaten dün bunları ucu ucuna yetiştirdim.
ameliyat olduğunu ve bilgisayarın başına fazla oturamadığını biliyorum ama ucu ucuna yerleştirecek zaman mı veriyorlar biraz bilgim olsa ben yapardım zaten 7/24 bilgisayar başındayım yardımım dokunacak birşey olursa söyle dosya araştırma felan yardım ederim sana yuugan-san
LiarGame yazdı:ameliyat olduğunu ve bilgisayarın başına fazla oturamadığını biliyorum ama ucu ucuna yerleştirecek zaman mı veriyorlar biraz bilgim olsa ben yapardım zaten 7/24 bilgisayar başındayım yardımım dokunacak birşey olursa söyle dosya araştırma felan yardım ederim sana yuugan-san
bu arada dün akşam dersinize katılamadım benide unutmamışsınız soruyormussunuz konusma geçmişine baktım ama yinede gommennasai sensei (gittikçe kısaltıyoruz isimleri yuu-san)
10 u anladık da 115 dk mı beklerim çünkü en sevdiğim derslerden birisini işleyeceğiz sınıfta güzel ama sınıf başkanı ve yardımcıda seçelim yu-san aa gomen gomen sensei diyecektim
LiarGame yazdı:10 u anladık da 115 dk mı beklerim çünkü en sevdiğim derslerden birisini işleyeceğiz sınıfta güzel ama sınıf başkanı ve yardımcıda seçelim yu-san aa gomen gomen sensei diyecektim
neyse ilk ders konumuz ne olsun resmiyetten konuları sıralayalım renklendirme mi layer kullanımları mı çizimler mi tasarım mı (başıboş konuşmamak gerek sonra siliyorlar full konuyu değil mi yuu-san)
LiarGame yazdı:neyse ilk ders konumuz ne olsun resmiyetten konuları sıralayalım renklendirme mi layer kullanımları mı çizimler mi tasarım mı (başıboş konuşmamak gerek sonra siliyorlar full konuyu değil mi yuu-san)
İlk konu ilk konu bilemedim ki şimdi. Herhalde direk basit imza yapımını anlatırım, daha çabuk öğrenin diye, sonra Texture kullanmayı öğretirim, sona çerçeve olayı, şu renderlerin arkasındaki gölge vs. vs. İlk gününüzde bir imza yapacaksınız beyler bayanlar Şimdiden derse katılacaklar renderlarını indirsin. Aslında TeamViewer olsaydı süper olurdu ordan hem görsel hemde online anlatım yapardım ama kişi sayısı fazla olunca olur mu onuda bilmiyorum.
bende kamerada mikrafonda yok annemden bi ola alırım ama sensei isterse D neyse ben renderimi indiriyorum 2-3 tane sonra bakıcaz konuya fontda bakarım belki ama render siteleri ver sitesi değil 2-3 tane iyi render sitesi bulunsun elimde
LiarGame yazdı:bende kamerada mikrafonda yok annemden bi ola alırım ama sensei isterse D neyse ben renderimi indiriyorum 2-3 tane sonra bakıcaz konuya fontda bakarım belki ama render siteleri ver sitesi değil 2-3 tane iyi render sitesi bulunsun elimde
Bende bir tane var en iyisi bu siteyle idare ediyorum, gerçi yetyor bana
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Kimler çevrimiçi
Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır) Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir