• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat

Megaupload Kapandı ve Sahibi Gözaltında!

Megaupload Kapandı ve Sahibi Gözaltında!

Mesajgönderen anqelus » 20 Oca 2012, 03:57

Resim

İnternet ve dosya paylaşım dünyasının dev isimlerinden Megaupload kapatıldı. Dünyadaki 13. popüler site olan Megaupload, SOPA yasasının amacı gibi korsan yazılım sebebiyle kapatıldı ve kurucusu Kim Dotcom gözaltına alındı.

Zaten bir süredir erişim sağlanamayan Megaupload'a, erişim yasağı konulduğu sonradan ortaya çıkmıştı. SOPA yasası nedeni ile büyük internet siteleri kendilerini bilerek bir süreliğine kapatıyorlar. Megaupload da bunlara destek vermişti. Tam da bu sırada savcılar tarafından yapılan baskın akılları karıştırıyor.

ABD Federal savcıları, korsanla mücadele yasasının ihlali sebebiyle Megaupload'a baskın yaptılar. Megauplad içerisindeki korsan yazılımlar ile 500 milyon dolarlık zarara sebebiyet vermekle suçlanıyor. Bu yüzden 175 milyon dolar gelir elde ettiği öne sürülen Kim Dotcom için 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer dosya paylaşım sitelerindeki durum ne olacak merak konusu. Ayrıca bir gerçek karşımıza çıkıyor. ABD, protesto eden büyük siteleri pek takıyormuş gibi gözükmüyor.
Dosyaları paylaşanlar yerine sitelerin yargılanması adil mi?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net
Resim

Site Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Re: Megaupload Kapandı ve Sahibi Gözaltında!

Mesajgönderen dmc3 » 20 Oca 2012, 07:31

İnternetin popüleritesindeki en büyük etken bence paylaşım ağının nerdeyse sınırsız olmasıdır, dediğin gibi burda suçu; araç olarak kullanılan sitelere değil, bunu yapan uploaderlara atmak gerekir. *136

Çok üzüldüm, en yakın olduğum ve bana en çok kolaylık sağlayan paylaşım sitesiydi *140
Resim

"Do not believe in yourself. Believe in me, who believes in you!"

İçeriği Görmek İçin Tıklayınız

Üye Seviye 6
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen LiarGame » 20 Oca 2012, 09:11

En kolay indirme ve upload sağlayan siteydi aynen dmc3'ün dediği gibi uploaderların suçu hepsi fakat güvenliği kontrol etmeniz gerekir saçmalığı yüzünden herkesi hapise atarlar yakında dikkatli olsak iyi olur
Resim

Üye Seviye 9
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen skoto » 20 Oca 2012, 09:15

Dun boyle bir olayın yasanması kotu oldu. simdi dier upload siteleri de kapanabilir hakkaten bu SOPA internetin başına çok sorun açıcağa benziyor hatta acmaya basladı *134
Resim

Üye Seviye 1
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MaTTo » 20 Oca 2012, 09:18

Nerdeyse bütün büyük şirketler şikayet etmesi halinde bile Amerika neden dinlemiyor??
Google, Facebook gibi godomanlar bile bu sisteme karşılar. TV elimizden gitti şimdi tek eğlence kaynağımız interneti de alırsanız tamam biz ölelim o zaman...
Resim

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen xuhulzad » 20 Oca 2012, 09:19

Çok kötü olmuş çok rahatlıkla ücretsiz indirilebilen siteydi *140

Üye Seviye 1

Mesajgönderen kretase » 20 Oca 2012, 10:54

dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan amerika internet ve bilgi paylaşım özgürlüğünü istediği gibi kısıtlıyor.istenildiği zaman ne kadar da ironik oluyor. vikipedi ve google den buna karşı başlayan tepkiler daha da artacaktır. bu gidişle youtube den bile birşey izleyemeyeceğiz.yasa saçmalık bence.

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MaTTo » 20 Oca 2012, 11:06

Tamamen boş. Biz korsanlar ne zaman ne istersek onu yaparız kaçarı yok daha ne uğraşıyosun ki? Film daha vizyona çıkmadan biz izliyoruz, oyun daha Türkiye'ye gelmeden biz bitiriyoruz. Bu tıpkı sesi bir kavanozla yakalamaya çalışmak gibi birşey..
Resim

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen hakamaka » 20 Oca 2012, 11:09

Gerçekten yeri geldiğinde her şeyi hukuk ve adalet ile bağdaştıran bu insanları anlamak mümkün değil?

Şimdi sorarım size bir terörist, devletin bir yolunu kullanıp bir yere saldırdı diyelim. Şimdi burada bu yolu yapanlar terörizme ön ayak oldular diye yargılanıyor mu? Hayır.

Zaten böyle bir şey saçma olurdu. Dosya paylaşım siteleri sadece kişilere dosya paylaşmasına ön ayak olan siteler. Aynı Internet Explorer, Google Chrome, Firefox ve Opera gibi. Sadece aracılar. Paylaşımı yapanlar ne yaptı ise yaptığından sorumludurlar.

Ama inatla aradaki kişilerin kafasını ezip, korkutup bu durumu engellemeye çalışıyorlar. Aynı Amerika'nın ortadoğuda ve Uzakdoğuda ki devletleri terörizm önleme adına vurması gibi.

Her şey bir yana Napster ve KaZaA! gibi dosya paylaşımı için muhteşem sayılabilecek araçlar sadece bu nedenler ile engellendi.

Bu olay şuna çok benziyor. Evinizdeki bilgisayarda yasadışı örgüt evrakları var. Ama adamlar bu evrakları yazan, yayan yerine bu evraklar hangi bilgisayarda bulunmuş ise bu bilgisayar markasını kapatıyorlar. Çünkü yasadışı örgüte aracılık yaptığını iddia ediyorlar. İşte olay bu kadar komik aslında. Sadece Empati yapıp biraz da bu açıdan bakmak gerekiyor.
Resim

Üye Seviye 1
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen uyesuyes » 20 Oca 2012, 11:41

SOPA tepkilerinin oluştuğu 18 Ocak sonrası sanki bir yere mesaj verir gibi biraz tuhaf oldu doğrusu... O değil de bu SOPA hepimizin başını ağrıtacak. Eğer 24 Ocak pazartesi bu kanun senatodan geçerse anime izlemeyi ve interneti unutun derim. Çünkü internet doğası gereği özgür ve değişen bir ortamdır. Bu ortama müdahale sadece SANSÜR olarak adlandırılır. Ortada bir telif hakkı ihlali varsa bunu devlet değil mağdur olduğunu iddia eden kurum yasal yollarla siteden kaldırtarak veya da site bu amaç ile kurulduysa siteye dava açıp ilgili hukuki yollarla yapabilir. Malesef kendini ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ diye adlandıran böyle bir ülkeden bu tür uygulamaların çıkması üzücü... Duyduğuma göre de PIPA'ya da senatodan destek çıkmıyormuş. Dolayısıyla bu ara sağa sola çıldırmış gibi dava açacaklardır. Rapidshare'i de zikrediyorlarmış galiba :S

Üye Seviye 1

Mesajgönderen lordfire » 20 Oca 2012, 12:15

Bu SOPA nın kapsama alanları neler
Yani demek istediğim merkezi amerika'da olmayan bir siteye karışabiliyorlar mı? eğer karışabiliyorlarsa bu 3. dünya savaşına bile neden olabilir

Üye Seviye 16
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen nameless one » 20 Oca 2012, 12:22

Arada sırada bu tip 'bilgi edinme-paylaşımı barbarlığı' konularında tek sivrilip çıkan ülke olmadığımızı görmek beni sevindiriyor(mu acaba?)...neyse *165 ...kendimi daha fazla yormanın bir anlamı yok sanırım, sonuçta bu tip konularda kendi aralarında meleşen kuzulardan pek bir farkımız yok, bizim ağzımızdan çıkıp bizi her gün duyan çobanın kulağına giden o ses çobanlar için her gün aynı kalacak.

Hem zaten arada birkaç kayda değer farklı ses kulaklarına gitse dahi olacak şey belli:
Resim
Resim
Give a man a fire and he'll be warm for a day! Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life!!!

Nameless
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen lordfire » 20 Oca 2012, 12:29

Bıktım artık ingilizceden Mr.No kısa bi özet geçiversen *168

Üye Seviye 16
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen hekkegenkai » 20 Oca 2012, 12:31

Olabileceğe bir şey yok abi burda böyle tartışacağımıza animeleri depolasak daha yararlı olur.zaten yapılan faaliyetlerdende sopa'nın yürürlüğe geçiceği anlaşılıyor ( eet sopa tüm dünyayı etkilicek ).ateş düştüğü yeri yakar abi alternatif şeylere geçicez kitap falan okuruz *162

Üye Seviye 3

Mesajgönderen nameless one » 20 Oca 2012, 12:49

@lordfire:
Kendini yorma, televizyonda falan sana güzel gelen birşeyler aç(hatta gerçekten güzel birşeyler bulursan bana da haber ver) ve tamamen özgür olarak sistemin döngüsünden vortexe girmeden nefes aldığın her anın tadını çıkar diyorum.

@hekkegenkai:
Ağzına sağlık, biz ülkece o yol ayrımını zaten çoktan geçmiştik, teorik olarak boktan kurtulmak için yılana sarıldığımız tarihler(bunu net olarak uzun süre ülke yönetiminde üst düzeyde olanlar haricinde kimsenin bildiğini zannetmiyorum.) 1980'lerin ilk yarısıydı.

Farkındaysanız belirli kelimeleri kullanmamak için yerine oturmayan kelimeler kullanıyor ve saçmalıyorum, izninizle aynı zamanda özür de dileyerek ben bu diyalogtan bir gelişme yada başlığa müdahalelik durum olmadığı sürece uzaklaşıyorum.
Resim
Give a man a fire and he'll be warm for a day! Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life!!!

Nameless
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen uyesuyes » 20 Oca 2012, 12:57

Malesef com, net, org gibi alan adı uzantıları Amerika üzerinden kayıt edildiği için ucu bize de dokunacak. Ama çıkmasına kesin gözüyle bakmak biraz tuhaf olur çünkü bu yasa geçtiğimiz yıl daha farklı bir şekilde senatolarından geçirilmeye çalışıldı fakat geçemedi. 18 Ocakta oylanması bekleniyordu, hem kendi ülkelerinden hem de birçok ülkeden yoğun tepkiyle karşılaşan bu yasa 24 ocak gününe ertelendi ve hala da senatodan destek bekleniyor. Bu gidişle bana sorarsanız çıkması zor olsa gerek ki upload sitelerine dava açmaya başladılar. Bunun başında da bu yasaya karşı protestolara katılan megaupload sanki bir yerlere mesaj göndermeye çalışılır gibi kapatıldı. Ayrıca şuan senatolarından PIPA isimli diğer bir yasaya da destek bulamıyorlar ve arayıştalar... Ülkemizde sansürle mücadelesini sürdürenlerden birisi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Özgür Uçkan'ın bu konudaki yazısı: http://www.ozguruckan.com/kategori/tekn ... -dokunacak

Bu konudaki gerekli detaylı yazıdır...

EKLEME: Soracaklar için söylüyorum, malesef bu konuya animelerde dahil... Şuan için yasalarına destek bulamıyorlar fakat bu yıl kendi ülkelerinden ve Dünya'dan gelen yoğun tepkilere rağmen inatla geçirmeye çalışacaklarına benziyor... Eğer geçerse Amerika'da bulunan ilgili iki kurum (ikisi de sivil toplum kuruluşuydu yanlış hatırlamıyorsam?) Anayasa mahkemesine götüreceklerini açıkladılar. Temennimiz böyle bir yasanın geçmemesi... Eğer geçerse, bir paylaşım alanı olması ve doğasına aykırı bir durum olduğu için İNTERNETİN ÖLÜMÜ gerçekleşecek... :(

"Başta Obama yönetimi olmak üzere politikacılar da bu kadar yoğun bir kamuoyu tepkisine duyarsız kalamadı ve yasadan desteklerini çektiler." Artık çıkması biraz zor gibi... :) Detaylı yazı burada: http://www.yesilgazete.org/blog/2012/01 ... enzeyecek/ Kolay gelsin. Herkese iyi seyirler... :)

Üye Seviye 1

Mesajgönderen lordfire » 20 Oca 2012, 15:29

com net ve org dışında pek site yok gibi (ben sadece 1 tane biliyorum)
internet CERN icadıyken neden Amerika bu kadar etkili olduysa artık *140

Üye Seviye 16
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ——•NaRÚTØ•—— » 20 Oca 2012, 16:00

nolmuşta gözaltına alınmış anlamadım konuyu birader anlatır mısınız???
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen narutohalil » 20 Oca 2012, 17:08

benim merak ettiğim birşey var torrent bu durumdan nasıl etkilecek bide bu yasa cıktı diyelim ben torrent'ten bazı amerikan dizleri indiriyorum şimdi böyle bi durumda banamı ceza keserler yoksa torrentte atanamı yada torrent linkini indirdiğimiz siteyemi.

Üye Seviye 1

Mesajgönderen uyesuyes » 20 Oca 2012, 20:02

Dostum ne torrent'i, ne dizisi? :) Bu kanun geçerse (ki zor bir ihtimal şuan için, çünkü gerek Amerika olsun, gerek Dünya çapında olsun çok fazla tepki var...) yüklediğin herhangi bir resimden bile telif hakkı ihlali ile karşı karşıya kalabileceksin... Bu yüzden dün internet site sahipleri topluca site karartma uyguladılar... Bunların başında Wikipedia, Google, Facebook, Twitter gibi siteler vardı. Bu arada Anonymous grubu Megaupload durumuyla ilgili intikam yemini etmiş... Dün bazı Amerikan devlet sitelerine saldırılarda bulunmuşlar... Yasa ile ilgili bilgi edinmek için bir önceki mesajımda verdiğim linklerdeki yazıları okumanızda fayda var... Kolay gelsin.

Senin soruna gelince; o torrent'i paylaşan kadar indiren de suçlu oluyor bu yasaya göre... Çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor malesef... 5 yıla kadar hapis cezaları varmış Amerika içerisindeki vatandaşlar için... Tabi yasa yurtdışındaki siteleri hedef alarak Amerikan kanunlarını ölçüsüz bir biçimde tüm Dünya ülkelerine dayattığı için başka bir ülkedeki insan için ne tür yaptırımlar içeriyordur kimbilir? :)

Üye Seviye 1

Sonraki

Dön Güncel Haberler ve Önemli Günler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir