• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat

Japonya'ya gitmek

Japonya'ya gitmek

Mesajgönderen Kaname » 28 Ağu 2011, 03:00

1 yıldır hayalini kuruyorum ve bi aksilik çıkmazsa umarım Aralık ayının sonlarına doğru orda olacağım galiba.Tam olarak da emin olamıyorum tabi *149 Öncelikle 5 bin tl ye yakın para biriktirdim ve hala da devam ediyorum biriktirmeye.THY nin bilet fiyatlarına baktım gidiş-dönüş 4.000 TL olması gerekiyor.İngilizcem çok da iyi olmasada kendimi anlatabileceğim kadar var.Tek başıma gitmek istiyorum.Sadece 1 haftalığına tatil ve alışveriş için.Merak ettiğim şeyler şunlar:
1-İlla da Japonca bilmem gerekiyor mu? (Japonların çoğunun İngilizce özürlü olduğunu sanıyorum)
2-Tokyo nun dünyanın en pahalı şehirlerinden olduğunu da biliyorum.Ne kadar nakit lazım? (en büyük sıkıntım burda işte *140 )
3-Havaalanında bir sorun yaşar mıyım?
4-Vizeyi kolay alabilir miyim?
5-Sadece 1 haftalığına kalıp bir kaç şey alıp geri dönmek istiyorum.Bu kadar zor olmaması gerek *177 Ne kadar çok yorum o kadar çok hazırlık yapacağım.Bu yüzden lütfen yardımlarınızı esirgemeyin *177
Resim
Emperor Thinks......
ALL HAIL LELOUCH!

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Re: Japonya'ya gitmek

Mesajgönderen FrighTeNeR » 28 Ağu 2011, 04:20

Daha önce forumda bir gezi yazısı yayınlanmıştı 2 kişi gidiş dönüş masraflar vs. vs. 8 bin lira tuttu yazıyordu.(Aşağı yukarı değişebilir tam hatırlamıyorum)

Ayrıca o gezi yazısında ve başka forumlarda okuduklarıma göre Japonlar İngilizce özürlüymüş gerçekten ing. anlayan birisini bulana kadar canımız çıktı falan yazıyordu. Hatırlayabildiklerim bunlar.

Ayırca otel rezervasyonunu 3 ay mı ne öncesinden yapmışlar sanırım ama dediğim gibi tam hatırlamıyorum sayılar değişebilir :)

Üye Seviye 11
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen computeroo » 28 Ağu 2011, 13:33

daha önce gitmediğim için bilmiyorum ama sanırım gidicek olsam bir tur şirketi ile birlikde giderdim sonuçda hem sana anlatıcaklar hem istersen onlardan ayrılır ve farklı yerleri gezebilirsin ing. normal iyi daha iyi gibi bir seviyede olsa bile ing. bilmiyen biri ile karşılaştıın zaman anca sölücen konichiwa ise vah derim haline nese tur şirketile gitmek iyi oldu güzel oldu çok da güzel oldu derim başkada bişi demek düşmez benim üstüme.
Baktıklarımı sadece burnumun dibine gelince görmekten bıktım.

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Paprika » 28 Ağu 2011, 15:29

Ben de gitmeyi istiyorum ama şu anda sadece hayal 3 arkadaşım daha var gitmek isteyen gerçi biri benim zorumla zaten alışkın olduğu bi yer ama bide beni götürecek (kendisi japondur *168 ) Bize rehberlik edecek ama gerçektende ingilizce anlamıyorlarmış başka bilgim de yok ama 10 yıl sonra da olsa bu hayalimi gerçekleştireceğim kafaya koydum *142
Resim

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Kaname » 28 Ağu 2011, 16:40

Çok konuşkan biri değilimdir zaten.Yani alt üstü mağzalara girip çıkarken satıcıyla kurulacak olan diyaloglar işime yarar en fazla *149 Tabi sokakta polisin biri çevirse yapabileceğim bi şey yok ingilizce bilmezse.Ailemde gitmeme izin veriyor.Ondan daha önemli bi sorunum para sorunu.Aşağı yukarı ne kadar gerekli tam olarak bilmiyorum.Bunu bir aşabilirsem işte *177
Resim
Emperor Thinks......
ALL HAIL LELOUCH!

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 28 Ağu 2011, 18:23

Bende çok gitmek istiyorum o devasa binaları görmek istiyorum :) mangalar ramenler almak istiyorum :) tabi bunlar için bir bilanço belirlemek lazım bunu yapmak içinde japonya'ya önceden en az bi kere gitmek lazım. Benim kuzenim filipinlere gitmişti 2-3 milyar harcadım dedi orda bide şöle bişey var 1 TL= 32 peso orda bile okadar gidiosa japonya'da ne kadar gider allah bilir.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen computeroo » 28 Ağu 2011, 19:34

DraKieL yazdı:Bende çok gitmek istiyorum o devasa binaları görmek istiyorum :) mangalar ramenler almak istiyorum :) tabi bunlar için bir bilanço belirlemek lazım bunu yapmak içinde japonya'ya önceden en az bi kere gitmek lazım. Benim kuzenim filipinlere gitmişti 2-3 milyar harcadım dedi orda bide şöle bişey var 1 TL= 32 peso orda bile okadar gidiosa japonya'da ne kadar gider allah bilir.

neden öle diyorsun ki ?
1.00 TRY = 43.7789 JPY

bu durumda daha az gitmesi gerekir mantığa bak ya *149

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 28 Ağu 2011, 19:39

computeroo yazdı:
DraKieL yazdı:Bende çok gitmek istiyorum o devasa binaları görmek istiyorum :) mangalar ramenler almak istiyorum :) tabi bunlar için bir bilanço belirlemek lazım bunu yapmak içinde japonya'ya önceden en az bi kere gitmek lazım. Benim kuzenim filipinlere gitmişti 2-3 milyar harcadım dedi orda bide şöle bişey var 1 TL= 32 peso orda bile okadar gidiosa japonya'da ne kadar gider allah bilir.

neden öle diyorsun ki ?
1.00 TRY = 43.7789 JPY

Onu bilmiyodum ya ben hemen niye mantığa bak diosunki.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MoPe » 28 Ağu 2011, 20:20

şimdi 43jpy ne alınıyor. İki ekmek alınıyorsa iyi.Bir de Japonya gida bakımında dışa bağımlı, yiyecekler daha pahalı.

En iyi bilgi için 3 seçenek var.(Bedeki seçenekler)
1. tur şirketlerine sor
2. Japon bir forum sitesinde başlık aç
3. Üniversite yada turistik yerlerde japon avına çık.
2 ve 3 şeçenek için
en azında iyi ingilizce bilmem yada bilen birsin bulmam gerek
Resim

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen computeroo » 28 Ağu 2011, 20:39

DraKieL yazdı:
computeroo yazdı:

neden öle diyorsun ki ?
1.00 TRY = 43.7789 JPY

Onu bilmiyodum ya ben hemen niye mantığa bak diosunki.

Para biriminin değeri düşük olmasına rağmen genede pahalı bundan dolayı aslında para biriminin düşük olması bir şeyi değiştirmiyor demek istemiştim ama sanırım yanlış anlaşıldı *140

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen kormi » 28 Ağu 2011, 21:45

Boşver gitme :)

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MugiWara » 28 Ağu 2011, 21:54

Bırak gitme Memleketimizde daha güzel yerler var *149

Ülke dışına gidiceksen en azından tanıdığın birsi olması iyi olur.En iyisi bi tur şirketine gitmen daha iyi olucaktır.Japonyaya gidiceksin sadece oteldemi kalıcaksın hiç yoktan tur şirketi seni gezdiricektir.
Resim

İmza için Majin Teşekkür ederim

Wallpaper Çalışmalarım

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Kaname » 29 Ağu 2011, 00:33

@Kormi
Duymamış oluyum *173
@MugiWare
Kusura bakma ama hiç boşverilecek bi yer değil.Turla falan uğraşamam gezmeyi sevmem o kadar adamla.Otelde kaldığım süre içerisinde de gezebileceğim kadar yerde gezebilirim.Önemli olan bütçemin yetip yetmeyeceği...
Resim
Emperor Thinks......
ALL HAIL LELOUCH!

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 29 Ağu 2011, 00:40

Yalnız sana bişey söliyim senin daha fazla para biriktirmen gerek sana para biriktirmede iyi şanslar kolay gelsin :) :) :)
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 29 Ağu 2011, 01:07

oradan bişeyler alıp getirmek istersen havaalanında el koyabilirler.(mesela insan japonya ya gidice illa ki bir japon kılıcı(katana) almalı bence).japonya degil ama amerika ya erasmus için giden bir tanıdıgım hediyelerini getirememişti.havaalanında el koymuşlar.el koyduklarından biri de hani şu cam fanus içinde sim,su ve santa biblosu.nedeni ise uçaga cam sokulmazmış *173
Resim

İmza için Zaknaffein'e,avatar için Shanks'a teşekkürler

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MugiWara » 29 Ağu 2011, 01:16

@Kaname
MugiWare değil MugiWara *183

Demek gitmekte kararlısın Biriktirebiliceğin kadar fazla para biriktir(6-8 bin arası. Ve ekstradan 1-2 Tl banka hasabına yatır orda paran kaybolursa zor duruma düşmeyesin diye. Evet Japonya dünyanın en pahalı ülkelerinden birisi.Benim için bitane

Gitmişken bitane Katana almazsak olmaz *177 (En ucuzunun 600 Dolardan başladığını duymuştum.(Orjinaller için)
Resim

İmza için Majin Teşekkür ederim

Wallpaper Çalışmalarım

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 29 Ağu 2011, 01:18

düz hesap 10bin yeter.sen devam et biriktirmeye:D

birde kill bill deki hattori hanzo kılıclarına hastayım.gidersen onu da sorr.şimdi aklıma tekrar geldi *140
Resim

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 29 Ağu 2011, 01:23

ozanoviski yazdı:oradan bişeyler alıp getirmek istersen havaalanında el koyabilirler.(mesela insan japonya ya gidice illa ki bir japon kılıcı(katana) almalı bence).japonya degil ama amerika ya erasmus için giden bir tanıdıgım hediyelerini getirememişti.havaalanında el koymuşlar.el koyduklarından biri de hani şu cam fanus içinde sim,su ve santa biblosu.nedeni ise uçaga cam sokulmazmış *173

Evet haklı bidaha Japonya'ya kaç kere gidicen ki o yüzden orda meşhur olmuş şeyleri alırsan muhteşem olur.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 29 Ağu 2011, 01:27

japon konsoloslugundan bilgi al bence.tam detaylı bilgiyi verirler sana
Resim

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Danger_Mouse » 29 Ağu 2011, 01:35

Usta yanında en az 8 bin tl yakın para bulunsun. Ama bana sorarsan aralıkta gideceğine 6 ay daha bekle iyice para biriktirip git derim.Çünkü japonyaya gitmişssin şimdi "cebimde kac para kaldı?" diye düşünmeni istemem.

İngilizce olayına gelirsek. Ben diğer arkadaslar ne der bilmem de ben kıme bır yer sorsam hepsı belli bir oradan ıngılızce bılıyordu. Ozellıkle Japonya'da cok sayıda Amerıkan üssü var. Onların yakınlarında bir yere gidersen hiç hiç sorun olacağını sanmıyorum ayrıca ordu pazarlarında da oldukca ilginç eşya satın alabılırsın.

Öğrenciysen yada bir şirkette çalışıyorsan vize alman senin için bayagı kolay olur. Ama diğer şartlar altında ne kadar zamanını alır bilemeyecegım. Biz şirketle gittiğimizde hiç sorun çıkmamıştı direkt adamlar yardımcı olmuştu sana tavsiyem ankaradaki eşçiliği arayıp direkt bu işi bilen insanlardan bilgi alman.

Umarım yardımcı olmusumdur. İyi yolculuklar.

KİŞİSEL NOT: Aktarma yapacak mısın bilmem ama aktarma Rusya üzerinden yapılıyorsa sakın ortalıkta dolaşmaya :D

Üye Seviye 1
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Dön Konu Dışı Sohbet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir