• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat
Forum ana sayfa Genel Duyurular ve Yenilikler

Death Note Türkçe Manga Satışta!

Re: Death Note Türkçe Manga Satışta!

Mesajgönderen Afflatum » 12 Ara 2011, 00:47

MaTTo yazdı:@Afflatum: Aksine aynı fiyatta.
(Henüz yayıncıların cahillik dönemi ucuzken hepsini almak lazım bi tutuldu mu işte o zaman yandık :D )

bahsetmek istediğim one piece birazcık uzuuun bir seri olduğundan hepsini almak biraz acıtır *149
Resim

And the singer turned and he said to the crowd:
- Let there be rock!!

Vip
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen davut5858 » 12 Ara 2011, 00:56

One Piece mevzusu hala bir muallakta. Size tavsiyem Gerekli Şeyler yayıncılık seri hakkında bilgi verene kadar One Piece ve Naruto alımına başlamamanız. Henüz hazır değil böylesine dev iki yayını devam ettirebilmek için. Acemice yapılmış eserler gibiydi. Naruto ve One Piece.

Diğer yandan Death Note bir ya da iki yerde gördüğüm imla hatalarını saymazsak -ki bunlar o kadar büyütülecek hatalarda değil- benden tam puan aldı. Editörlükleri muhteşem olmuş çevrisi çok iyi gayet profesyonel bir ekip hazırlamış. Sonu getirmeleri en büyük temennim. Ben 5 cildi de aldım ve de tamamlanınca kendim bir cilt yapıp kitaplığımın baş köşesine yerleştirece'm

Bu arada bu fiyatlar Manga ciltleri için çok pahalı sayılmayacak fiyatlar -ki bir çok yerde de bu fiyatlarda-. Daha sonra da artacağını zannetmiyorum. En azından yeni yeşermeye başlayan bu sektöre katımız olsun türünü sevmeseniz bile arşiv yapmak için almanızı tavsiye ederim (Zaten merak eder okursunuz ve de kendinizi manga okumanın verdiği hazza bırakırsınız.)
Ülkemizde Anime ve Manga kültürünün gelişmesi için atılan bu adımlar çok sevindirici gerçekten :)
Resim

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Byrm » 12 Ara 2011, 01:22

MaTTo yazdı:Arkadaşlar (nerdeyse)bütün D&R'larda ve İstanbul'daki bir manga dükkanında satışta.Hatta One Piece 1.bölüm, Naruto 1.bölüm'de vardı.
Adımlar güzel ama biraz geç ve yavaş.

Yavaş mı? İlk 4 cildi toplu çıkardılar ve gerisini ayda bir 1 cilt olarak çıkarıyorlar, daha fazlasını da beklemeyin yani. :D
Death Note'u çeviren kişi hakkında bilgi:
"Hüseyin Can Erkin

1968 yılında Çorum'da doğdu. 1991'de Ankara Üniversitesi, D.T.C. Fakültesi, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dah'ndan mezun olduktan sonra 1992-1996 yıllan arasında Japonya Eğitim Bakanlığı (Mombusho) bursu ile Hokkai-do Üniversitesi'nde Japon Tarihi alanında yüksek lisans çalışması yaptı. Doktorasını 2001'de Ankara Üniversitesi'nde, Japon Dili ve Edebiyatı alanında tamamladı. Mayıs 1999 - Mart 2000 arasında Japon Vakfı'nın (The Japan Foundation) fellowship programından yararlanarak Tokyo Üniversitesi'nde, Haziran-Eylül 2002 arasında Rikkyo Üniversitesi'nde (Tokyo) konuk araştırmacı olarak bulundu. Japon Tarihi ve Tarihte Türkiye-Japonya İlişkileri ve Japon Edebiyatı konularında çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. Yrd. Doç. olarak görev yaptığı Ankara Üniversitesi, D.T.C. Fakültesi'nde lisans ve yüksek lisans düzeylerinde, Japonca, Çağdaş ve Klasik Japon Edebiyatı, Japon Tarihi, Japonya'da Çağdaşlaşma, Japonca-Türkçe çeviri gibi konularda dersler vermektedir."

@Davut, ben fuarda sormuştum adamlara, Japonlarla çok sorun çıktı ama hallettik, bundan sonra ayda bir çıkacak demişlerdi. Ama One Piece ilk cildi okuduğum kadarıyla vasattı. En basitinden bir örnek vereyim, nakama lafını yanlış kullanmışlar. Misal: "Zoro'yu nakamama katacağım" şeklinde kullanmışlar. Nakama=tayfa anlamında kullanmışlar.
gereklişeylerin yaptığı iş pek iyi değil şu an. Umarım ileride düzeltirler. Ama tabii ülkemizde anime manga kültürünün gelişmesi açısından önemli bir adım.
Resim

Vip
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MaTTo » 12 Ara 2011, 04:15

@Afflatum: *173 O şekilde hiç düşünmemiştim.Ama süper bir noktaya parmak basmışsın *117
@Byrm: Demek istediğim; Bu anime denilen olay bizde 90'lara kadar dayanıyor.Şimdi mi geldi çeviri yapmak akıllarına? Örn:Hepimizin bildiği Voltran.
Ahh kim ne derse desin.Gerideyiz...
Resim

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen davut5858 » 12 Ara 2011, 09:35

@Afflatum
Cilt başına dokuz lira çok değil. Aranızda japonyada haftalık çıkan mangaların bölümlerinin ne kadar olduğunu bilen var mı? Bana kalırsa bu fiyattan çok aşağı değildir. Sonuçta 7-10 bölüm oluyor her ciltte. Bence gayet cüzzi bir miktar. Verilmeye değer. Aylık 10 lira veremeyeceksek vay bizim halimize o zaman

@Bayram
Valla dediğim gibi Death Note'u gördükten sonra Gerekli Şeylerin ne kadar acemi oldukları belli oldu -ki çeviriyi bırak çoğu konuda özellikle editörlük kısmı vasattı- Açıkçası ben Gerekli Şeyler'in bunun altından kalkabileceğini sanmıyorum.

@Matto
Önemli olan ne zaman başlanması değil bence. Önemli olan temiz bir şekilde ilerlenmesi. O kültür bize geç ulaşmadı aslında o zamanlar sadece çocuklar izliyordu animeleri. Örneğin; Uchu Senkan Yamato'yu ele alırsak ben onun TRT 2'de yayınlandığını hatırlıyorum sabah erken saatlerde yayınlanıyordu. Diğer şekilde Rurouni Kenshin'de Kanal D'de yayınlanmadı mı? Helsing, Digimon, Pokemon... Onlardan da önemlisi her 80'li kuşağın bildiği Voltron, Güneşin Oğlu Esteban...

Aslına bakarsan o kadar geride değiliz yalnızca yeni gün yüzüne çıktı. Eskiden bu kadar takipçi ve meraklısı yoktu. Bu gelişme zamanı işte ne kadar çaba gösterilirse o kadar başarılı olunur bu dönemde
Resim

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 12 Ara 2011, 21:05

death note 5.sini 1 saat önce aldım:D mutluyum,huzurluyum
Resim

İmza için Zaknaffein'e,avatar için Shanks'a teşekkürler

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DESTROYA » 13 Ara 2011, 01:15

Aa cıktımı hangı konular arası geçiyo
ZORO KAMİ SAMADA HAKİ Mİ ÇIKTI!..
NE BİDE KRAL HAKİMİ
TEK ATIYOR LAN TEK!!
Resim
İçeriği Görmek İçin Tıklayınız

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DESTROYA » 23 Mar 2012, 16:12

En son 7 ve 8 çıktı şu sıra D&R larda var.
ZORO KAMİ SAMADA HAKİ Mİ ÇIKTI!..
NE BİDE KRAL HAKİMİ
TEK ATIYOR LAN TEK!!
Resim
İçeriği Görmek İçin Tıklayınız

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen playhunter43 » 23 Mar 2012, 17:44

Mersin/Tarsus.. Tarsu AVM 1.Kat D&R, Çizgi Roman bölümünde 1~8. Death Note ciltlerini bulabilirler. Ayrıca 1.,2. ve 3. ciltleri olan One Piece ile 1. cildi olan Naruto bulunmaktadır. Hepside türkçesidir...
Resim
Kimi wa Dare Dai? Boku wa LAMBO ~ Boku wa Dare Dai? Kimi wa LAMBO

İmza için teşekkürler Paprika!

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen _manyax_ » 25 Mar 2012, 20:31

DESTROYA yazdı:En son 7 ve 8 çıktı şu sıra D&R larda var.

aaaa 8 de mi çıktı yaa *173 ne ara çıktı daha ayın 12-13'ü gibi bakmıştım 7 vardı hala *134 neyse daha iyi D&R'a gitmek farz oldu bak şimdi *149 teşekkürler bilgi için *168

Üye Seviye 2
Kullanıcı avatarı

Önceki

Dön Duyurular ve Yenilikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir