• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat

AviSynth Yardım

AviSynth Yardım

Mesajgönderen ZaRkO » 21 Ağu 2011, 05:22

Merhaba arkadaşlar ben karaoke yapmıştım.Bunu encode edecektim videoya ama şöyle bir sorunum var: Avisynth'a yazdığım kodları olmuş mu diye bakmak için yürüt deyip MPC ile açınca ses ile görüntü bir gitmiyor bir yanlışlık oluyor.Bazen ses gidiyor sadece görüntü oluyor bazen de ses önden gidiyor.Hatta durdura basmama rağmen sadece ses duruyor görüntü ilerlemeye devam ediyor...

Yazdığım Kodlar:
İçeriği Görmek İçin Tıklayınız

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Re: AviSynth Yardım

Mesajgönderen pisi » 21 Ağu 2011, 20:49

Ben henüz dss ile media player da video+ses çıktı almayı beceremedim, ses gelmemekte ısrar etti nedense. FFMS ile bir kaç başarılı denemem olmuştu.

Encode ettiğinizde de aynı sorun aynı şekilde mevcut ise, videonuz vfr(variable frame rate) olabilir. Kodu şu şekilde düzenlerseniz, senkronu bozmadan cfr(constant) ye çevirebilirsiniz..

Kod: Tümünü seç
DirectShowSource("[MST-Raws] One Piece - 508 (CX 1280x720 x264 AAC).mp4", fps=119.88, convertfps=true)
FDecimate(23.976)

Tekrar okudum da, sorun makinenin realtime process e gücünün yetmemesi durumu da olabilir.
Resim
Resim

Pisi
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ZaRkO » 22 Ağu 2011, 03:39

Dediğini yaptım ama bu sefer ses çok hızlandı yani ses komikleşti ve hala video donuyor...

Bende düşündüğün gibi makinemin realtime process e gücünün yetmemesi durumu olarak düşünüyorum...

Birde bir şey diyeceğim 640x360 boyutunda One Piece'in raw olarak son bölümlerini bulabileceğim bir yer biliyor musun? Birde o boyutla deneyeyim...
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen pisi » 22 Ağu 2011, 04:26

Benim çalışmalarım var :). Pek raw sayılmazlar gerçi;
http://www.korsanfan.com/forum/konu/854 ... mler-60-mb

459-482 arası sadece karaokesi basılı. 483 ten itibaren tam tersi.
One piece in 360p raw dönemi 260. bölümlerde kapandı.

Bence kasma bu duruma, amacın filtre sokuşturup izlemek ise mpc de harici filtrelerden ffdshow video decoder ı devreye sokup hazır filtrelerini kullanabilirsin. Encode ön kontrol ise boşuna yoruluyorsun. Senkronu bozabilecek sayılı durum vardır. Biri sese gecikme atanması, diğeri de diğer mesajımda bahsettiğim, kaynak videonun vfr olması. İki durumu da mediainfo bilgilerinden okuyabilirsin.

Yine de kurcalamak istersen yarına sana kaliteli bir 360p pisi raw sağlayabilirim. İşlem şimdi başlar, upload yarına. Uyumak da lazım *143

-- 22 Ağu 2011, 17:53 --

Halloldu
http://www.mediafire.com/?f2mbyoeva82x1qn
Resim
Resim

Pisi
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ZaRkO » 22 Ağu 2011, 17:55

Verdiğin video için çok sağol da onda da görüntü normal giderken ses yine komikleşiyor normal videoyu açınca da ses normal giderken görüntü hızlanıyor falan...

Neyse ya vazgeçtim yapamayacağım bir şey *140

Yine de yaptıkların için çok teşekkürler.
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Dön Fansub Yapım Dersleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir