• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat

ANIMEX Test Yayını

ANIMEX Test Yayını

Mesajgönderen ichigo » 31 Ağu 2011, 00:00

Arkadaşlar az önce tv de kanalları zaplarken MTV kanalının olmadığını yerine ANIMEX diye bir kanalın çıktığını gördüm. Sol üst köşesinde Test Yayını yazıyor. Şu an Basilisk animesini türkçe dublaj olarak yayınlıyor. acaba yeni bir kanal mı çıkıyor. yoksa mtv gece kuşağını başka kanal ismiyle anime yayını mı yapacak. bizler açısından sevindirici haber *168

Resim

İchigo
Kullanıcı avatarı

Re: ANIMEX Test Yayını

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 00:05

Vay canına ben şuanda tatildeyim bakayım dedim mtv kanalı yok brda :) artık eve gidince bakarım.

Edit: Şuanda internetten baktım MTV Türkiyenin yayın hayatı bitmiş arkadaşlar allah rahmet eylesin :) :) :)
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen mehtappp » 31 Ağu 2011, 00:24

Bende MTV kararmış.Animex diye bir kanal da yok :D
Resim

"İzin verdiğim kadar bilebilirsin beni, gerisi sadece zannettiklerindir."

Üye Seviye 9
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 00:30

mehtappp yazdı:Bende MTV kararmış.Animex diye bir kanal da yok :D

Bendede öyle oluo biraz bekle geçer kanalı aç bekle açılır.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen mehtappp » 31 Ağu 2011, 00:32

Animex Yayın Hayatına Başlıyor

Animex, Türkiye’nin ilk ve tek çocuk animasyonu ve anime kanalı olarak yayın hayatına başlıyor. D-Smart ve Türksat üzerinden izlenebilecek kanal 7/24 yayın hayatıyla farklı yaş gruplarına hitap edecek içerik çizgisiyle, diğer kanallardan ayrışmakta.

Tüm Yaş Gruplarına Hitap Edecek

Kanalın içeriği 4-12 ve 7-14 yaş grubuna hitap edecek çizgi filmlerden oluşmasının yanında, akşam yayınında 14+ yaş grubuna hitap edecek anime dünyasına yer verecek. İçeriğin kız-erkek izleyici ayrımı gözetmeksizin oluşturulacak olması da Animex’in bir diğer önemli iddialarından.

Yenilikçi ve Trender Çizgiye Sahip

Animex’in böylesi dinamik hedef kitleye hitap etmesi, kanalın yenilikçi ve trendleri takip eden duruşundan kaynaklı olacak. Kültleşmiş çizgi film ve animelerinin yanında, gösteri alanındaki yenilikler ve en güncel anime serileri de Animex’de gösteriliyor olacak.

Çocuklar için Sabah Kuşağı

Sabah kuşağında 4-12 ve 7-14 yaş grubu için en popüler çizgi filmler yayınlanacak. Animex’in bu kuşağından yayınlanacak popüler çizgi filmler A Kind Of Magic, Shuriken School (Ninja Okulu), kültleşmiş çizgi film The Adventures of Tintin, Titeuf, Edgar & Ellen.

Gündüz Kuşağı Tam 7-14 Yaş Grubu İçin
Zoey 101 ve Patito Feo gibi 7-14 yaş grubuna hitap eden dizilerin yer alacağı bu kuşakta ek olarak sabah kuşağının tekrarı da yer alacak.

Gençler için En Başarılı Manga ve Animeler Animex’te

Animex 14+ yaş grubuna hitap edecek manga ve animelerle gençlere kendini izlettirecek. Japonya’da 36 milyon üstünde satan Bleach, dünyada 15 milyon adet kitabı satılan Deltora Quest, üçüncü kez en popüler karakter seçilen Shonen Jump, yılın animesi seçilen Anime Insider Animex’te yayınlanacak anime serilerinden bazıları olacak.

Anime Filmleri de Yayınlanacak

Animex çizgi film ve anime serilerinin yanında, anime filmleri de yayınlamayı planlıyor. Death Note, Fullmetal Allchemist gibi filmler Animex’in yayınlayacağı filmler arasında.

http://smgconnected.com/animexyayinhayatinabasliyor

Eğer bu söylenenler olacaksa süper:D
Resim

"İzin verdiğim kadar bilebilirsin beni, gerisi sadece zannettiklerindir."

Üye Seviye 9
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ichigo » 31 Ağu 2011, 00:38

Ekşi Sözlükten Alıntı
turksat 3a uydusu, 11996 v 27500 frekansında şifresiz olarak test yayınına başlamış olan türkiye'nin ilk anime kanalı. mtv türkiye'nin yerine gelmiş. şimdilik fta yayın yapılıyor. kanal mcd grubuna ait. tema olarak kendilerine anime, gençlik dizileri, ve çizgi dizileri seçmişler.

muhtemelen şifreli bir platform kanalı olacak ama henüz hangisinde olacağı belli değilmiş. bana göre çok önemli ve geç kalınmış bir adım olmuş. 24 saat anime yayını genç otaku'ları memnun edecektir. umarım güzel olur ve şifresiz kalır. ayrıca umarım anime = çizgi film, çizgi film = çocuklar gibi sığ bir yaklaşımla yayın yapmazlar.

tanıtımında dönen animeler; bleach , hellsing , tin tin * , naruto , ninja shuriken , basilisk

an itibari ile hellsing yayınlanıyor. ama dublajlı.

İnşallah şifresiz olur yayını da kotalı arkadaşlar indirmeden tvden izleme keyfine erişirler. iyi bir türkçe dublajlama da olursa sanırım dadından yenmez *142
En son ichigo tarafından 31 Ağu 2011, 00:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

İchigo
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 00:40

mehtappp yazdı:Animex Yayın Hayatına Başlıyor

Animex, Türkiye’nin ilk ve tek çocuk animasyonu ve anime kanalı olarak yayın hayatına başlıyor. D-Smart ve Türksat üzerinden izlenebilecek kanal 7/24 yayın hayatıyla farklı yaş gruplarına hitap edecek içerik çizgisiyle, diğer kanallardan ayrışmakta.

Tüm Yaş Gruplarına Hitap Edecek

Kanalın içeriği 4-12 ve 7-14 yaş grubuna hitap edecek çizgi filmlerden oluşmasının yanında, akşam yayınında 14+ yaş grubuna hitap edecek anime dünyasına yer verecek. İçeriğin kız-erkek izleyici ayrımı gözetmeksizin oluşturulacak olması da Animex’in bir diğer önemli iddialarından.

Yenilikçi ve Trender Çizgiye Sahip

Animex’in böylesi dinamik hedef kitleye hitap etmesi, kanalın yenilikçi ve trendleri takip eden duruşundan kaynaklı olacak. Kültleşmiş çizgi film ve animelerinin yanında, gösteri alanındaki yenilikler ve en güncel anime serileri de Animex’de gösteriliyor olacak.

Çocuklar için Sabah Kuşağı

Sabah kuşağında 4-12 ve 7-14 yaş grubu için en popüler çizgi filmler yayınlanacak. Animex’in bu kuşağından yayınlanacak popüler çizgi filmler A Kind Of Magic, Shuriken School (Ninja Okulu), kültleşmiş çizgi film The Adventures of Tintin, Titeuf, Edgar & Ellen.

Gündüz Kuşağı Tam 7-14 Yaş Grubu İçin
Zoey 101 ve Patito Feo gibi 7-14 yaş grubuna hitap eden dizilerin yer alacağı bu kuşakta ek olarak sabah kuşağının tekrarı da yer alacak.

Gençler için En Başarılı Manga ve Animeler Animex’te

Animex 14+ yaş grubuna hitap edecek manga ve animelerle gençlere kendini izlettirecek. Japonya’da 36 milyon üstünde satan Bleach, dünyada 15 milyon adet kitabı satılan Deltora Quest, üçüncü kez en popüler karakter seçilen Shonen Jump, yılın animesi seçilen Anime Insider Animex’te yayınlanacak anime serilerinden bazıları olacak.

Anime Filmleri de Yayınlanacak

Animex çizgi film ve anime serilerinin yanında, anime filmleri de yayınlamayı planlıyor. Death Note, Fullmetal Allchemist gibi filmler Animex’in yayınlayacağı filmler arasında.

http://smgconnected.com/animexyayinhayatinabasliyor

Eğer bu söylenenler olacaksa süper:D

Sukeeeee *142 Müthiş dört gözle bekliyorum eve gitmeyi.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MugiWara » 31 Ağu 2011, 00:45

Türkiyede anime yayını *162 Okadar özverişli bi dublaj yapıcaklarını sanmıyorum yani ümitli deyilim tr dublaj olsa bile coğu kisini izleyeceğini sanmıyorum orjinal diline alışmışken

]One piece'i tekrar yayına sokarlarsa iş değişir[
Resim

İmza için Majin Teşekkür ederim

Wallpaper Çalışmalarım

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 00:48

MugiWara yazdı:Türkiyede anime yayını *162 Okadar özverişli bi dublaj yapıcaklarını sanmıyorum yani ümitli deyilim tr dublaj olsa bile coğu kisini izleyeceğini sanmıyorum orjinal diline alışmışken

Bu söylediğine katılmıyorum bunun düşünülmesi ve bu projenin haya geçirilmesi bile Türkiye adına büyük bir adım bence mükemmel ben ümitliyim tutacağını düşünüyorum hatta çok tutulup şifreliye bile geçebilir bende burda üzüntümden patlarım :)
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ichigo » 31 Ağu 2011, 01:02

MugiWara yazdı:Türkiyede anime yayını *162 Okadar özverişli bi dublaj yapıcaklarını sanmıyorum yani ümitli deyilim tr dublaj olsa bile coğu kisini izleyeceğini sanmıyorum orjinal diline alışmışken

youtube'dan one piece'in türkçe dublajlı görüntülerini izledim. bu kadar mı kötü çeviri yapılır, bu kadar mı duygudan yoksun olunur. seriyi bir çizgi film gibi, çok basit ve 5 yaşında birisinin anlayacağı şekilde dublajlamışlar.

eğer animex kanalı kitleyi yakalamak istiyorsa ve dublajlı yayınlamak isterse kesenin ağzını açıp kaliteli işler yapmak zorunda bence.

İchigo
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 01:25

ichigo yazdı:

youtube'dan one piece'in türkçe dublajlı görüntülerini izledim. bu kadar mı kötü çeviri yapılır, bu kadar mı duygudan yoksun olunur. seriyi bir çizgi film gibi, çok basit ve 5 yaşında birisinin anlayacağı şekilde dublajlamışlar.

eğer animex kanalı kitleyi yakalamak istiyorsa ve dublajlı yayınlamak isterse kesenin ağzını açıp kaliteli işler yapmak zorunda bence.

Evet türkçe dublaj çok kötü oluyo bende bi keresinde Naruto'yu türkçe izliyeyim dedim aman Allahım çok kötüydü *149 *149 *149 *149
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Kins » 31 Ağu 2011, 10:50

Türkçe düblaj olacaksa internetten izlemeye devam
Resim

Kins (Nick değiştirmiş Shanks)

Kins
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 31 Ağu 2011, 11:15

mtv nasıl gider yaa.neyse yapacak bişi yok.mtv geri gelecek mi yoksa tamamiyle gitti mi?

animeler tr dublaj ise gerçekten de internetten hd kalitesinde devam(zaten indiriyorum.convert edip dvd de çalıştırıyorum.al sana tv de anime keyfi:D)
Resim

İmza için Zaknaffein'e,avatar için Shanks'a teşekkürler

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MoPe » 31 Ağu 2011, 13:00

4-12 ve 7-14 yaş grubu için olan animelerin %90 türkçe dublaj olur.
14+ yaş grubu için olan animelerin %50 türkçe dublaj olur.Hellsing'deki gibi olursa iyi, Supernatural'dakı gibi olursa kanalın yaş ortalaması 7-8 olur.Zaten çocuk kanalımız var 1-2 aya kalmaz kapanır.
Resim

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ZaRkO » 31 Ağu 2011, 13:39

Şu an izliyorum kanalı.

Kanalda anime olarak Samurai 7,Naruto,Hellsing,Basilisk var şimdilik.

İyi bir kanal yapmışlar.Test yayını bittikten sonra daha fazla kitleye hitap etmek istiyorlarsa anime sayılarını çoğaltmaları gerekir bence.
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen MugiWara » 31 Ağu 2011, 13:41

Türkiyede Bir anime kanalının uzun süre yayın yapacagını sanmıyorum.

Hangi uydularda gösteriliyordu ?
Resim

İmza için Majin Teşekkür ederim

Wallpaper Çalışmalarım

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ZaRkO » 31 Ağu 2011, 13:42

D-Smart ve Türksat'ta galiba.
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DraKieL » 31 Ağu 2011, 15:02

Benim tahminimce zaten anime sayılarını çoğaltmak zorunda kalırlar çünkü kitle büyüdükçe insanlar yeni birşeyler istiycek ve yayında bunu yapmak zorunda kalacaktır o yönden bi sıkıntı yok bence.
Resim

Üye Seviye 15
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ozanoviski » 31 Ağu 2011, 15:07

peki hangi saatte naruto bleach hellsing basilisk var?yayın akışı nı biliyor musunuz
Resim

İmza için Zaknaffein'e,avatar için Shanks'a teşekkürler

Üye Seviye 10
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Roronoa_Zoro » 07 Eyl 2011, 14:57

Madem Bleach'de var niye ben hiç Bleach'i görmedim tanıtımlarında?
Resim

Üye Seviye 1
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Dön Güncel Haberler ve Önemli Günler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir