• Toplam 1 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 1 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bannerı Kapat

Anime ve Manga'yla Nasıl Tanıştınız?

Anime ve Manga'yla Nasıl Tanıştınız?

Mesajgönderen stravagante » 13 Kas 2011, 21:17

Anime ve mangayla nasıl tanıştınız?

Ben 2008 yılında yurtdışına dil eğitimi almak için çıktığımda Japonlar'ın da olduğu bir kampüste kalıyordum. Orda CN de her gün Naruto izliyoduk birlikte,ne olduğunu sordum,anlattılar ve anime-manga maceram burda başladı ^^ Sizinkiler nasıl başladı ??

Böyle bir konu yoktur umarım..

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Re: Anime ve Manga'yla Nasıl Tanıştınız?

Mesajgönderen ronin » 13 Kas 2011, 22:22

Çocukluğumda otakuluk seviyesinde kendimi kaptırdığım bazı 'çizgifilm'ler vardı. Bunların aslında anime olduğunu sonradan öğrenmiştim. Fakat dersler ve sınavlar arasında geçen yıllar boyunca düşünecek vaktim olmamıştı. Nihayet artık kendime biraz vakit ayırabilirim dediğim bir an aklıma çocukluğumda yarım kalan bu seriler geldi ve ilk olarak Akage no Anne'i, sonra da Pokemon'u izleyerek tamamladım. Bu kadarı beni mutlu etmek için yeterliydi fakat derken Death Note'la karşılaştım ve anime izlemenin zevkine tam anlamıyla varmış oldum. O günden beri bir yıldır her boş vaktimde ya anime izliyor ya manga okuyorum :D Pek bir özelliği yok ama benim tanışmam da böyleydi.
Resim
İmza için çok teşekkürler Justyce

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 13 Kas 2011, 22:26

Benim tanışmam Senpai gibi oldu(Senpai=Ronin) :D Önceden pokemon-digimon-Yugioh-bişi daha vardı kartlarla oynanan şimdi aklıma gelmedi-bide shaman king bu seriler ve bunlar kadar birkaç seride vardı bnları anime olarak bilmeden izledim ve narutonun savaş sahnelerini internette görmüştüm..Sonra bi baktımki narutonun serisi var.Hemen izledim ilk anime olarak izlediğim anime naruto'dur.Sonra bağımlısı olduk işte ..
Resim

İçeriği Görmek İçin Tıklayınız

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen DatteBayoo » 14 Kas 2011, 00:12

benimki de öyle çok özel bi durum değil zamanda sıçarayan kız diye bi anime vardı. aslında izlerken anime olduğunu bilmiyordum yorumlarda devamlı anime anime geçip duruyodu neymiş bu anime diyip bi araştırma yaptım işte sonrada başladım izlemeye artık animesiz yapamaz durumdayım :D

Üye Seviye 1

Mesajgönderen Paprika » 14 Kas 2011, 18:02

Tamamen kendim sayesinde *114 Animenin ne olduğunu internetten daha önceden biliyordum daha sonra(3-4 yıl sonra) deathn note'a başladım ve devamı geldi *149
Resim

Üye Seviye 8
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen fırtına831 » 14 Kas 2011, 19:01

ilk animem dealth note'ydi ablam izlemeye zorladı *149 sonrada animeleri sevmeye başladım^^
Resim

Bu imza için paprikaya çok çok teşekkürler^^

Üye Seviye 9
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Yukimura_03 » 14 Kas 2011, 23:58

Bende çoğu kişi gibi küçüklüğümde Tsubasa, pokemon, digimonu izledim ve anime olduklarını bilmiyodum hatta Dragon ball ve Slayer serilerini anime olduklarını bilmeden izleyip bitirmiştim *149 sonra animenin ne olduğunu öğrendikten sonra(internette araştırırken öğrendim bu arada) ilk anime olduğunu bilipte izlediğim anime Death Note olmuştur. Sonrada gerisi geldi zaten *142
Resim

Üye Seviye 2
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Kafumika » 15 Kas 2011, 10:31

Anime olduğunu bilmeden Pokemon vs. (Tv de çıkıyordu:D) izlemiştim. Animenin ne olduğunu bilerek izlediğimde ise 3 sene önce yazın arkadaşım sayesinde Bleachı izlemeye başlayışımdı :D O aylarda sadece Bleach izliyordum sonra bölüm beklerken farklı animeler izledim. Mangayı da anime araştırırken öğrendim ama hiç sürekli takip ettiğim bi serinin mangasını okumadım. Ben de anime ve mangayla böyle tanıştım :D
Resim
Resim

Üye Seviye 5
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ItamioShire » 15 Kas 2011, 11:41

Anime kültürü hakkında biraz bilgim vardı ama izleyenleri garip insanlar olarak nitelendirirdim hep.Yaşı büyük izleyicileri oldukça yadırgardım.Benim gözümde yetişkin insanların anime izleme alışkanlığı bir hastalıktı :)
Sonra bir metal müzik grubunda dolaşırken, foruma yeni gelen birinin profil resminde naruto'dan sakura'nın resmini gördüm.Birkaç örnek izlemeden, anime izleyicilerine önyargıyla yaklaşmanın doğru olmayacağını düşündüm ve bu üyeden birkaç anime tavsiyesi istedim.(İyi ki de öyle yapmışım :) )
Bana ilk death note'yi tavsiye etti,kesinlikle beğeneceğimi söyleyerek bundan başlamamı istedi; ama bu animenin diğer animeleri için beklentilerimi yükselteceğini de ayrıca belirtti ve öyle de öyle oldu :) Hatırladığım diğer tavsiyeleri ise; Naruto,FMA 2,Hellsing.Eğer cinsellik seviyosan diyerek bir kaç anime daha tavsiye etmişti ama hiçbirini hatırlamıyorum :)
İşte benim anime ile tanışmam bu şekilde oldu.
Resim

Üye Seviye 6
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Miria » 16 Kas 2011, 21:23

Abim liseyi okuyordu başka şehirde, bir gün telefonda konuşurken "Sena Naruto diye bir animeye başladım çok güzel eğlenceli sende internetten bul izle. Ben yaz tatilinde dönene kadar benim olduğum bölümlere yetiş" dedi..
Bende o merakla izledim işte *149
Daha sonrasında abim gelince birlikte sürekli anime indirip izledik.. Öyle öyle iyice bağlandım =)
Resim

Üye Seviye 2
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen shiroyasha » 17 Kas 2011, 18:07

Paprika yazdı:Tamamen kendim sayesinde *114

çocukken izlediklerimin dışında( ki onların anime olduğunu bilmiyordum ) Death Note'la başladım. özellikle onu neden seçtiğimi hatırlayamıyorum.dizi yada film izlemekten çoook sıkılmıştım o aralar. aklıma pokemon izlemek geldi çünkü kanallar devamını bir türlü vermiyor, belli bir bölümden sonra tekrar başa sarıyorlardı. sanırım pokemon ararken Death Note'la karşılaştım.One Piece'den sonra boş zamanımı nasıl değerlendireceğim diye düşünürken bi bakmışım diğer animeleri izliyorum *149 manga olarak da ilk One Piece'le başladım.anime bitince mangadan devam ettim. veeee
Güzel bir ölümü düşünecek zamanın varsa, neden ölene kadar güzelce yaşamayasın?

Resim

Üye Seviye 7
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Melody_03 » 21 Kas 2011, 23:04

Küçükken izlerdim ama anime olduğunu bilmezdim fakat Digimon'u izledikten sonra farklı birşey olduğunu anladım. Sonraları anime olduğunu bilerek Shaman King izledim. O zamanlar Naruto yeni çıkmış sayılırdı ama türkçesi falan yoktu o yüzden 10. bölümden sonra devam edemedim. Full Metal Alchemist'te o zamanlar çıkmıştı... Daha yeniydi ama onuda izleyemedim (2006-07) ama 2 yıl sonra Naruto ile başladım yeniden. *134
Resim

Üye Seviye 1
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Nemia » 09 Şub 2012, 22:26

Ben zaten küçükken televizyonda falan verdikleri kadarıyla izliyordum. ( Annemin dediğine göre ben çok küçükken de animeleri normal çizgifilmlerden daha çok seviyormuşum. Küçücükken bile hiç kaçırmıyormuşum.Neyi izliyordum ben dedim, ay savaşçıları falan vardı, uzun sarı saçlı bir kız vardı dedi. Sailor Moon sanırsam, ilk animem oluyor kendileri. :D Aslında Heidi de olabilir ama Sailor Moon galiba heralde. *175 ) Beşinci sınıftayken, tam okul çıkış saatimden on dakika sonra başlayan Alice Okulu isimli animeyi izliyordum çizgifilm diyerek.(Televizyonda veriyorlardı onu. Bayağı da gülüyordum açıkcası *149 ) Bir gün bir sitede dolaşırken, bir üyede Kaichou wa Maid-Sama'nın imzasını gördüm, imzadaki Misaki&Usui yazısını araştıra araştıra animenin ne olduğunu falan öğrendim. Öyle de yapıştım kaldım işte animelere. Anime olduğunu bilerek izlediğim ilk anime Kaichou wa Maid-Sama oldu. (İyiki ordaki isimleri araştırmışım ha. Seviyorum içimdeki şu araştırmacı kişiliği. *149 )

Üye Seviye 1

Dön Anime Genel Sohbet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 1 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 1 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir